
Hoofdgerecht
Noedelsalade met geroosterde bloemkool en makreel
4 personen
25 minuten
Op zoek naar een lekkere maaltijdsalade? Maak deze noedelsalade met geroosterde bloemkool en makreel. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de bloemkoolroosjes naast elkaar in een ovenschaal of braadslede. Meng 1 eetlepel currypasta met 3 eetlepels olie. Besprenkel de bloemkool ermee en schep om. Rooster de bloemkool 13-15 minuten in het midden van de oven.
- Bereid intussen de mie. Giet af, giet koud water erover en laat uitlekken. Schep de ijsbergsla en komkommer door de noedels. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep met de bloemkool, makreel en de helft van de koriander en munt door het noedelmengsel.
- Meng de rest van de olie en currypasta met de limoenrasp en -sap. Schep deze dressing door de salade. Schep de salade in een afsluitbare picknickschaal en bestrooi met de rest van de kruiden. Lekker met naanbrood.
Bereidingstip
Vervang de makreel in dit recept door sardines of tonijn.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
29 g 5 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,6 g |
- 700 gram bloemkolen (in kleine roosjes)
- 1.5 eetlepels milde Indiase currypasta
- 5 eetlepels arachideolie
- 250 gram eiermie
- 0.25 krop ijsbergsla (in smalle reepjes)
- 1 kleine komkommer (in linten geschaafd)
- 1 mango
- 3 gerookte makreelfilets (in stukjes)
- 2 eetlepels koriander (gehakt)
- 2 eetlepels munt (gehakt)
- 1 limoen (rasp en sap)