
Hoofdgerecht, Lunch
Noedelsoep met rundersteak en champignons
4 personen
20 minuten
Ben jij ook fan van noedelsoep? Lekker gevuld en een Oosters tintje? Probeer dan dit heerlijke recept voor noedelsoep met Limousin rundersteak en champignons.
Werkwijze
- Breng in een ruime kookpan 1,5 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, knoflook en gember toe. Laat 10 minuten pruttelen op een lage stand.
- Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Snijd intussen de champignons in kwarten en de paksoi in grove repen en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de bouillon.
- Snijd de rundersteak in reepjes. Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de biefreepjes in 2 minuten goudbruin. Voeg de mie toe aan de bouillon en kook in 3 minuten gaar.
- Verdeel de soep over grote kommen en voeg de biefreepjes en bosui toe. Bestrooi met de sesam.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 2 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 3,4 g |
- 2 runderbouillontabletten
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 1 eetlepel sesamzaad
- 250 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 1 stronk paksoi
- 2 eetlepels sesamolie
- 200 gram Limousin rundersteak
- 200 gram eiermie
- 2 lente-/bosuitjes (in ringen)