
Hoofdgerecht, Lunch
Noedelsoep met shiitakes en rosbief
4 personen
10 minuten
Een keer iets anders dan aardappels, groente en vlees? Deze noedelsoep met shiitake en rosbief is perfect om eens wat anders te proberen! Lekker als avondeten maar ook zeker te proberen als lunch!
Bereidingswijze
- Leng de pot bouillon met water aan tot 1 liter en breng in een pan aan de kook. Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de shiitakes en paprika 1 minuut op een hoge stand. Voeg samen met de oestersaus en gember toe aan de bouillon.
- Knijp de mienestjes tussen de handen kapot en voeg toe aan de bouillon. Laat afgedekt circa 5 minuten garen op een lage stand.
- Snijd de rosbief in lapjes en wok deze kort.
- Verdeel de rosbief over 4 kommen en schenk de noedelsoep erop. Bestrooi met de bosui en serveer direct.
Bereidingstip
Vervang de shiitakes in dit recept door kastanjechampignons.
- 1 pot runderbouillon
- 1 eetlepel olie
- 200 gram shiitakes (in plakjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 verse gember (geschild, ca. 1 cm)
- 300 gram mie
- 200 gram rosbief (vleeswaren) (in reepjes)
- 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)