
Lunch
Oeufs en cocotte met champignons en spekjes
4 personen
25 minuten
Bereidingswijze voor oeufs en cocotte met champignons en spekjes
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de peterselie toe.
- Schep in elk schaaltje wat van het paddenstoelenmengsel en 1 eetlepel crème fraîche. Bestrooi met peper en eventueel zout. Breek steeds voorzichtig 1 ei erboven.
- Zet de schaaltjes in een braadslede. Giet kokend water naast de schaaltjes, tot ze voor de helft onder staan. Bak de eitjes 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
- Rooster de sneetjes brood goudbruin en bestrijk ze met de boter. Snijd het brood in repen en serveer bij de eierpotjes.
Meer inspiratie opdoen voor ontbijtrecepten? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 310 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 10 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,1 g |
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram magere spekreepjes
- 100 gram champignons (in plakjes)
- 1 handje platte peterselie (fijngehakt)
- 4 eetlepels crème fraîche
- 4 eieren
- 4 sneeën brood (naar keuze)
- 25 gram boter