
Taart & cake, Traktatie
Oliebollen-toren met witte chocolade en frambozen
12 personen
20 minuten
Knallend het jaar uit! Tijdens Oud & Nieuw mogen de oliebollen natuurlijk niet ontbreken. Serveer ze dit jaar eens op een andere manier: maak er een heuse oliebollentoren van die je een éxtra feestelijk tintje geeft door de gesmolten witte chocolade, zilveren parels en frambozen.
Bereidingswijze
- Leg de oliebollen klaar op het werkblad en zorg dat ze niet te vet zijn aan de buitenkant
- Smelt de witte chocolade au bain-marie
- Zet een groot rond bord of een plank klaar waar je de oliebollentoren op wilt serveren. Tip: Leg onderop een servet of bakpapier zodat de toren niet snel gaat schuiven
- Dip, zodra de chocolade is gesmolten, elke oliebol met de bovenkant in de chocolade en leg ze met de chocoladekant naar boven op het bord
- Herhaal dit met elke oliebol en bouw zo een toren met de oliebollen. Tip: Merk je dat de toren niet stevig staat? Steek dan in elke oliebol een satéprikker en prik daar de volgende oliebol op.
- Schenk de overgebleven witte chocolade sierlijk over de oliebollen toren
- Versier de toren met de zilveren parels en frambozen. Bestrooi tenslotte met wat poedersuiker
Tip: Steek in de bovenste oliebol een sterretje en steek deze op het laatste moment aan. En… vergeet er geen servetjes bij te serveren!
- 12 oliebollen (voor 12 personen)
- 300 gr witte g'woon chocolade
- Poedersuiker (hoeveelheid naar wens voor over de oliebollen)
- 1 potje Dr Oetker zilveren parels
- 100 gram frambozen