
Bijgerecht, Borrelhapje
Olijvenbrood
4 personen
15 minuten
Zelf brood maken is lekker, vers en geeft je voldoening! Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met dit olijvenbrood! Ideaal om te serveren tijdens een borrel of verjaardag!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de boter door 2 eetlepels olijfolie. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.
- Vet een bakplaat in met de helft van de overgebleven olie. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals goed door.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een platte lap en leg het op de bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de rest van de olie en duw de olijven er in. Bestrooi met zeezout en de rozemarijn.
- Bak het olijvenbrood in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.
Variatie
In plaats van olijven zijn zongedroogde tomaatjes, kappertjes, ansjovis of hamreepjes ook heel lekker in het brood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 3 g |
- 1 pak witbroodmix
- 50 milliliter olijfolie extra vergine
- 100 gram gemengde olijven (zonder pit)
- snufje grof zeezout
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn