
Bijgerecht, Borrelhapje
Omeletrolletjes met rauwe ham en kruidenricotta
6 personen
85 minuten
Leuk recept voor een heerlijk picknick-hapje! Omeletrolletjes met rauwe ham en ricotta met basillicum én bieslook.
Let op: de omeletrolletjes moeten 1 uur in de koeling opstijven.
Werkwijze
- Klop de eieren luchtig met de melk en een snufje zout. Verhit een koekenpan met olie en bak 3 dunne omeletten van het eimengsel. Laat de omeletten afkoelen.
- Meng intussen de ricotta met de basilicum, bieslook en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de afgekoelde omeletten met de ricotta en verdeel de rauwe ham erover. Rol de omeletten strak op en verpak ze in vershoudfolie.
- Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de omeletten in rolletjes en steek ze aan prikkertjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 205 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 6 g |
- 6 eieren (losgeklopt)
- 40 milliliter melk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram ricotta
- 1 handje basilicum (fijngehakt)
- 1 handje bieslook (fijngehakt)
- 3 eetlepels citroensap
- 9 plakken rauwe hammen