Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje

Omeletrolletjes met rauwe ham en kruidenricotta

6 personen
85 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Leuk recept voor een heerlijk picknick-hapje! Omeletrolletjes met rauwe ham en ricotta met basillicum én bieslook.

Let op: de omeletrolletjes moeten 1 uur in de koeling opstijven.

Werkwijze

  1. Klop de eieren luchtig met de melk en een snufje zout. Verhit een koekenpan met olie en bak 3 dunne omeletten van het eimengsel. Laat de omeletten afkoelen.
  2. Meng intussen de ricotta met de basilicum, bieslook en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de afgekoelde omeletten met de ricotta en verdeel de rauwe ham erover. Rol de omeletten strak op en verpak ze in vershoudfolie.
  4. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Snijd de omeletten in rolletjes en steek ze aan prikkertjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
  • 6 eieren (losgeklopt)
  • 40 milliliter melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram ricotta
  • 1 handje basilicum (fijngehakt)
  • 1 handje bieslook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 9 plakken rauwe hammen
omeletomeletrolletjespicknickrauwe hamricottoverse kruiden

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?