
Hoofdgerecht, Taart & cake
Omgekeerde taart met paprika en parmaham
4 personen
50 minuten
Omgekeerde taart met paprika en parmaham, heerlijk én gezellig om samen te bakken tijdens de koude herfstdagen.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de ham langzaam krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak in het bakvet de uienringen in een paar minuten zacht. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de repen paprika circa 5 minuten om en om op middelhoge stand, tot ze wat zachter zijn.
- Verdeel de gebakken ui over de bodem van de ingevette vorm. Leg de ham en paprika erop. Bestrooi met de oregano en maal wat peper erover.
- Maak van plakjes bladerdeeg een grote deeglap en druk de randjes op elkaar.
- Snijd de lap een paar centimeter groter dan de taartvorm en leg het deeg over de paprika. Duw de randen zachtjes in de vorm.
- Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de taart buiten de oven 5 minuten rusten en keer om op een schaal. Bestrooi eventueel met oregano.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Koolhydraten | 32 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 12 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 1,2 g |
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 plakken parmaham of 4 plakken rauwe hammen
- 2 rode uien (in ringen)
- 4 rode puntpaprika’s (in repen)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid) of 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 1 eidooier (losgeklopt)
- evt. verse oregano