Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Taart & cake

Omgekeerde taart met paprika en parmaham

4 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Omgekeerde taart met paprika en parmaham, heerlijk én gezellig om samen te bakken tijdens de koude herfstdagen.

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de ham langzaam krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak in het bakvet de uienringen in een paar minuten zacht. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de repen paprika circa 5 minuten om en om op middelhoge stand, tot ze wat zachter zijn.
  4. Verdeel de gebakken ui over de bodem van de ingevette vorm. Leg de ham en paprika erop. Bestrooi met de oregano en maal wat peper erover.
  5. Maak van plakjes bladerdeeg een grote deeglap en druk de randjes op elkaar.
  6. Snijd de lap een paar centimeter groter dan de taartvorm en leg het deeg over de paprika. Duw de randen zachtjes in de vorm.
  7. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  8. Laat de taart buiten de oven 5 minuten rusten en keer om op een schaal. Bestrooi eventueel met oregano.

Smakelijk!

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
12 g
Vezels 4 g
Zout 1,2 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken parmaham of 4 plakken rauwe hammen
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 4 rode puntpaprika’s (in repen)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid) of 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 1 eidooier (losgeklopt)
  • evt. verse oregano
bakkenomgekeerde taartoreganopaprikaparmaham

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?