
Hoofdgerecht
Oosters stoofvlees met gember
4 personen
180 minuten
Hou je een liefhebber van de Oosterse keuken? Dan is dit gerecht met Oosters stoofvlees met gember écht iets voor jou! Een heerlijk gerecht met een scherpe smaak.
Bereidingswijze
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
- Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor.
- Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
- Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena.
- Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
- Deze Oosters stoofvlees met gember is erg lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.
Bereidingstip: vervang de rode peper door 1 theelepel sambal oelek, of voeg voor een oosterse satésmaak een schepje pindakaas toe!
Wijnadvies: bij dit gerecht past een heerlijke Sunny Mountain door zijn zoete en specerijrijke smaak. Verkrijgbaar bij jouw Jan Linders.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 680 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 53 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 19 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 3,1 g |
- 1 kilogram runderriblap (in blokjes)
- 4 eetlepels zonnebloem- olie arachideolie
- 3 uien (in dunne ringen)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
- 4 eetlepels ketjap manis of sojasaus
- 800 milliliter rundvleesbouillon
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 laurierblaadjes
- maizena
- 1 bosje lente-/bosui (in ringen)