
Hoofdgerecht
Oosters stoofvlees
4 personen
30 minuten
Oosters stoofvlees, een heerlijk stoofgerecht met een oosters tintje door de ketjap, gember en komijn. Heel makkelijk te maken en vol met smaak!
Werkwijze
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten.
- Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur.
- Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
- Het Oosters stoofvlees is lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.
- 500 gram magere runderlappen (in blokjes) of 500 gram runderriblappen (in blokjes)
- 50 gram boter
- 1 eetlepel wokolie
- 4 sjalotjes (gesnipperd) of 1 middelgrote ui (gesnipperd)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé) of 1 verse gember (geschild, geraspt)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 eetlepel bloem
- 700 milliliter vleesbouillon of 700 milliliter runderfond
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- maizena of allesbinder