
Bijgerecht
Oosterse chipolataspiesjes
4 personen
30 minuten
Een heerlijk Aziatisch gerecht op de barbecue! Met deze chipolataspiesjes is succes gegarandeerd.
Voorbereiden
Steek de barbecue aan. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg de chipolataworstjes erin. Laat circa 30 minuten marineren en keer de worstjes af en toe.
Bereidingswijze
- Snijd 4 bosuitjes in stukken van 3 cm en snijd de rest in fijne ringetjes.
- Rijg de worstjes aan de spiesen en steek steeds een stuk bosui eraan.
- Rooster de worstjes op een matig hete barbecue mooi bruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bosui. Lekker met satésaus, stokbrood en een komkommersalade.
Bereidingstip
Marineer de worstjes voor dit recept al eerder op de dag.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 405 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 19 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 12 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,7 g |
- 8 chipolataworstjes
- 6 lente-/bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)