Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht

Oosterse chipolataspiesjes

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk Aziatisch gerecht op de barbecue! Met deze chipolataspiesjes is succes gegarandeerd.

Voorbereiden

Steek de barbecue aan. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg de chipolataworstjes erin. Laat circa 30 minuten marineren en keer de worstjes af en toe.

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 bosuitjes in stukken van 3 cm en snijd de rest in fijne ringetjes.
  2. Rijg de worstjes aan de spiesen en steek steeds een stuk bosui eraan.
  3. Rooster de worstjes op een matig hete barbecue mooi bruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bosui. Lekker met satésaus, stokbrood en een komkommersalade.

Bereidingstip

Marineer de worstjes voor dit recept al eerder op de dag.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g
  • 8 chipolataworstjes
  • 6 lente-/bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
BBQzomer

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?