
Hoofdgerecht
Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool
4 personen
30 minuten
Je gehakt een andere draai geven? Probeer dan deze Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool. Gevarieerd en in een handomdraai op tafel! Meer inspiratie opdoen? Klik dan hier!
Bereidingswijze
- Klop de bloem met de eieren, melk en ½ theelepel zout tot een glad beslag. Verhit een scheutje wokolie en bak hierin het gehakt rul.
- Kook intussen de spitskool met citroensap in het kookwater circa 3 minuten. Voeg aan het gehakt de ketjap, sambal, pindakaas en 100 ml water toe en houd warm.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Beleg de pannenkoeken met de spitskool en schep het gehakt erop.
- Bestrooi met de rode peper, bosui en koriander. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.
Bereidingstip
Lekker met een sausje van sojasaus, limoenrasp, limoensap en peper.
Vervang de spitskool in dit recept door witte kool of geroerbakte paksoi.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 885 kcal |
Koolhydraten | 85 g |
Eiwit | 49 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 13 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,2 g |
- 375 gram bloem
- 3 eieren
- 750 milliliter melk
- wokolie of arachideolie
- 400 gram rundergehakt
- 500 gram spitskolen (in smalle repen)
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels ketjap manis of 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal oelek of 1 theelepel sambal badjak
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 1 lente-/bosui (in ringetjes)
- 2 eetlepels koriander (fijngehakt)