
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Oosterse kippensoep met gember en garnalen
4 personen
30 minuten
Een heerlijke kippensoep maar dan net even wat anders. Maak er een complete maaltijd van door een bolletje witte rijst op het bord te leggen en de soep er omheen te verdelen. Vervang de paksoi in dit recept eens door sugarsnaps of peultjes en kook deze 4-5 minuten mee in de soep.
Benodigdheden
- Diepe borden
- Rasp
Werkwijze
- Verwarm de kippenbouillon en vul aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de kipfilet, gember en wortel toe en kook zachtjes 10-12 minuten. Schep de paksoi, bosui, garnalen en rode peper erdoor en verwarm zonder te koken nog 5 minuten.
- Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in plakjes. Voeg het citroensap toe aan de soep.
- Schep de soep in diepe borden met een plakje citroen erin en serveer met het naanbrood.
- 1 pot kippenbouillon met vlees
- 250 gram kipdijfilets (in reepjes) of
- 250 gram kipfilets (in reepjes)
- 1 verse gember (geschild, grof geraspt, ca. 4 cm)
- 200 gram winterwortels (in schuine plakjes)
- 250 gram paksoi (in repen)
- 3 lente-/bosuitjes (in stukjes van 1 cm)
- 200 gram grote garnalen (ontdooid)
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 2 citroenen (schoongeboend)
- naanbrood