Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

Oosterse kippensoep met gember en garnalen

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijke kippensoep maar dan net even wat anders. Maak er een complete maaltijd van door een bolletje witte rijst op het bord te leggen en de soep er omheen te verdelen. Vervang de paksoi in dit recept eens door sugarsnaps of peultjes en kook deze 4-5 minuten mee in de soep.

Benodigdheden

  • Diepe borden
  • Rasp

Werkwijze

  1. Verwarm de kippenbouillon en vul aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de kipfilet, gember en wortel toe en kook zachtjes 10-12 minuten. Schep de paksoi, bosui, garnalen en rode peper erdoor en verwarm zonder te koken nog 5 minuten.
  3. Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in plakjes. Voeg het citroensap toe aan de soep.
  4. Schep de soep in diepe borden met een plakje citroen erin en serveer met het naanbrood.
  • 1 pot kippenbouillon met vlees
  • 250 gram kipdijfilets (in reepjes) of
  • 250 gram kipfilets (in reepjes)
  • 1 verse gember (geschild, grof geraspt, ca. 4 cm)
  • 200 gram winterwortels (in schuine plakjes)
  • 250 gram paksoi (in repen)
  • 3 lente-/bosuitjes (in stukjes van 1 cm)
  • 200 gram grote garnalen (ontdooid)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • naanbrood
garnaalkiplenteoostersPasensoepvis

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?