
Hoofdgerecht
Oosterse linzenschotel met eieren
4 personen
30 minuten
Een gezonde vegetarische linzenschotel, altijd lekker. Dit Oosterse gerecht met eieren maak je in een halfuurtje makkelijk klaar.
Bereidingswijze
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de kardemom met de kruidnagel, komijn en kurkuma.
- Pureer de knoflook, gember, rode peper, ui en een snuf zout tot een pasta. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de pasta circa 2 minuten. Voeg het specerijenmengsel en de tomaten met sap toe en stoof 5 minuten.
- Giet de gare linzen af. Schep ze door het tomatenmengsel. Maak 4 kuiltjes in de linzenschotel en breek daarin de eieren. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in circa 6 minuten stollen. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 590 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 35 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 4 g |
Vezels | 24 g |
Zout | 0,5 g |
- 500 gram linzen
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel kurkuma
- 4 teentjes knoflook (gehalveerd, gepeld)
- 30 gram verse gember (geschild)
- 2 rode pepers (in stukken, zonder zaadjes)
- 1 ui (grof gesnipperd)
- 3 eetlepels zonnebloemolie of 3 eetlepels arachideolie
- 1 blik gepelde tomaat (400 g)
- 4 eieren
- 2 eetlepels koriander (gehakt)