
Hoofdgerecht
Oosterse schnitzel met sambal en sesam
4 personen
20 minuten
Heerlijk en extra voordelig deze week: Oosterse schnitzel met sambal en sesam. Lees snel verder om te zien hoe je deze favoriet in een oosters jasje in een handomdraai op tafel zet!
Benodigdheden
-
Diep bord
- Garde
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
- Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan.
- Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Lekker met gebakken paksoi en rijst.
Bereidingstip
Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 410 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 37 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 4 g |
- 4 varkensschnitzels (ongepaneerde, à 125 g)
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel sambal oelek
- 4 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels arachideolie