
Lunch, Ontbijt
Oranjebowl met mango en chocolade
4 personen
10 minuten
Deze vrolijke, frisse bowl is lekker door de verse mango maar óók door de pure chocolade. Perfect als ontbijt of tussendoortje. Onze tip: serveer ‘m in een mini-variant tijdens de paasbrunch. Dat is pas verrassend!
Bereidingswijze
- Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd de 4 abrikozen in blokjes. Gebruik je gedroogde abrikozen? Neem er dan 8 en laat ze even wellen.
- Schil de sinaasappel en snijd in partjes
- Meng alle ingrediënten voor de bowl – de yoghurt, mango, abrikozen, sinaasappel en snufje kaneelpoeder – in een blender tot een gladde smoothie.
- Verdeel de smoothie over de kommen.
- Bereid de ingrediënten voor de topping voor. Hak 8 gedroogde abrikozen grof. Rasp de pure chocolade of hak deze grof tot je 6 eetlepels hebt. Rooster indien gewenst kort het amandelschaafsel. Schil de mango en snijd in blokjes.
- Garneer de smoothies met de toppings en serveer direct.
- 800 milliliter yoghurt
- 2 mango's
- 4 abrikozen of 8 gedroogde abrikozen
- 2 sinaasappels
- 2 snufje kaneelpoeder
- 6 eetlepels krenten 6 eetlepels rozijnen
- 8 gedroogde abrikozen
- 6 eetlepels chocolade
- 4 eetlepels amandelschaafsel
- 1 mango