
Bijgerecht
Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn
4 personen
30 minuten
Bloemkool kun je op zo veel manieren klaarmaken. Met dit recept voor bloemkool met komijn en sesam uit de oven creëer je het perfecte bijgerecht.
Werkwijze
- Verwijder het groene blad van de bloemkool en leg de kleine frisse blaadjes apart in een kom koud water. Snijd de bloemkool in kwarten en snijd het dikste gedeelte van de stronk weg. Snijd de stukken bloemkool in dikke plakken.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe alle stukken bloemkool in een kom en meng met de olie, komijn en sesam. Maal er nog wat zout en peper over en verdeel over de bakplaat.
- Rooster de bloemkool circa 10 minuten in de oven en schud om. Rooster nogmaals 10 minuten tot de bloemkool aan alle kanten lichtbruin is.
- Hak intussen de groene blaadjes in fijne reepjes en strooi dit over de bloemkool. Serveer direct.
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel komijnzaad of
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 2 eetlepels sesamzaad