Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht

Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Bloemkool kun je op zo veel manieren klaarmaken. Met dit recept voor bloemkool met komijn en sesam uit de oven creëer je het perfecte bijgerecht.

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Werkwijze

  1. Verwijder het groene blad van de bloemkool en leg de kleine frisse blaadjes apart in een kom koud water. Snijd de bloemkool in kwarten en snijd het dikste gedeelte van de stronk weg. Snijd de stukken bloemkool in dikke plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe alle stukken bloemkool in een kom en meng met de olie, komijn en sesam. Maal er nog wat zout en peper over en verdeel over de bakplaat.
  3. Rooster de bloemkool circa 10 minuten in de oven en schud om. Rooster nogmaals 10 minuten tot de bloemkool aan alle kanten lichtbruin is.
  4. Hak intussen de groene blaadjes in fijne reepjes en strooi dit over de bloemkool. Serveer direct.
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel komijnzaad of
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels sesamzaad
bijgerechtbloemkoolovengerechtvegetarisch

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?