Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Ovengeroosterde venkel
Bijgerecht

Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk vegatarisch recept uit de oven. Deze ovengeroosterde venkel uit eigen streek wordt op smaak gebracht door heerlijke kappertjes en olijven. Kijk hier voor meer recepten met venkel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de venkelplakken op de bakplaat en giet de olie erover. Bestrooi met zout, peper, de kappertjes en de olijven. Schep alles goed door elkaar.
  2. Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de venkel in circa 15 minuten lichtbruin kleuren. Schep eventueel tussendoor nog een keer om.
  3. Neem uit de oven. Bedruppel de venkel met wat citroensap en bestrooi met de pijnboompitten en dille.
  4. De ovengeroosterde venkel is heerlijk bij vis of kip uit de oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
  • 3 venkelknollen (in dikke plakken)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes (afgespoeld)
  • 2 eetlepels olijven (in plakjes, zonder pit)
  • 0.5 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten (licht geroosterd)
  • 1 bosje verse dille (grof gehakt) of
  • 1 bosje verse kervel (grof gehakt)
eigen streekovenStreekuit eigen streekvegavenkel

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?