
Bijgerecht
Ovengeroosterde venkel met kappertjes en olijven
4 personen
25 minuten
Een heerlijk vegatarisch recept uit de oven. Deze ovengeroosterde venkel uit eigen streek wordt op smaak gebracht door heerlijke kappertjes en olijven. Kijk hier voor meer recepten met venkel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de venkelplakken op de bakplaat en giet de olie erover. Bestrooi met zout, peper, de kappertjes en de olijven. Schep alles goed door elkaar.
- Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de venkel in circa 15 minuten lichtbruin kleuren. Schep eventueel tussendoor nog een keer om.
- Neem uit de oven. Bedruppel de venkel met wat citroensap en bestrooi met de pijnboompitten en dille.
- De ovengeroosterde venkel is heerlijk bij vis of kip uit de oven.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 165 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 2 g |
- 3 venkelknollen (in dikke plakken)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes (afgespoeld)
- 2 eetlepels olijven (in plakjes, zonder pit)
- 0.5 theelepel citroensap
- 2 eetlepels pijnboompitten (licht geroosterd)
- 1 bosje verse dille (grof gehakt) of
- 1 bosje verse kervel (grof gehakt)