
Hoofdgerecht
Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade
4 personen
20 minuten
Een heerlijk recept voor aardappels, vlees en groente. Een echte klassieker maar toch iets anders dan normaal.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
- Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin.
- Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 36 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 3 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,7 g |
- 4 tartaartjes
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 600 gram krieltjes (koelvers)
- 1 eetlepel oregano
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram sperziebonen (panklaar)
- 1 rode ui (in halve dunne ringen)
- 1 bosje peterselie (grof gehakt)
- 2 eetlepels sladressing (naar keuze)