Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk recept voor aardappels, vlees en groente. Een echte klassieker maar toch iets anders dan normaal.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
  2. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin.
  3. Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  4. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
  • 4 tartaartjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 600 gram krieltjes (koelvers)
  • 1 eetlepel oregano
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram sperziebonen (panklaar)
  • 1 rode ui (in halve dunne ringen)
  • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
  • 2 eetlepels sladressing (naar keuze)
gemakweekmenu-34zomer

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?