
Hoofdgerecht
Ovenschotel met knolselderij en pompoen
4 personen
25 minuten
Een typische ovenschotel waarbij groente de hoofdrol speelt. Hierdoor is deze ovenschotel met knolselderij en pompoen extra gezond, maar ook zeker zo lekker!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakken knolselderij, pompoen en ui om en om in de schaal.
- Verdeel de blokjes ham tussen de lagen groenten en bestrooi elke laag met een beetje zout, peper en majo -raan.
- Klop de room los met de bouillon en eieren en giet dit over de groenten.
- Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie
- Bak het gerecht in circa 40 minuten gaar.
- Verwijder de folie de laatste 10 minuten zodat de bovenkant van de ovenschotel met knolselderij en pompoen mooi bruin wordt.
- 400 gram knolselderij (geschild, in plakken van ca. 0.5 cm dik)
- 400 gram pompoenen (geschild, in plakken van ca. 0.5 cm dik)
- 2 uien (in ringen)
- 200 gram beenhammen (in blokjes)
- 1 theelepel majoraan of
- 1 theelepel oregano
- 250 milliliter room
- 200 milliliter groentebouillon van tablet
- 2 eieren