
Hoofdgerecht
Ovenschotel met shoarma en aubergine
4 personen
40 minuten
Leuk recept voor ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaten. Makkelijk te maken en heerlijk!
Bereidingswijze
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan.
- Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af.
- Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie.
- Laat uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan.
- Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel.
- Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine.
- Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat.
- Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de ovenschotel met shoarma in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 8 g |
- 2 aubergines (in plakken)
- 400 gram vastkokende aardappels (geschild, in plakken)
- 400 gram shoarmavlees
- 200 milliliter zonnebloemolie of 200 milliliter arachideolie
- 2 vleestomaten (in plakken)
- 1 eetlepel rozemarijn
- 100 gram feta (verbrokkeld