
Nagerecht
Paas-rocky road
6 personen
140 minuten
Bereidingswijze voor Paas-rocky road
- Verwarm de room tegen de kook aan en schakel de warmtebron uit. Roer de chocolade erdoor tot alles is gesmolten.
- Voeg een druppel kleurstof toe en roer de chocolade goed door tot een roze kleur ontstaat. Bepaal zelf hoeveel kleurstof je toevoegt, maar doe dit druppel voor druppel.
- Roer een paar minuten tot het mengsel een beetje is afgekoeld en schep de vulling van schuimpjes, snoepgoed en paaseitjes erdoor.
- Bekleed de schaal met bakpapier. Giet het chocomengsel in de schaal en bestrooi met de kokos. Laat afkoelen.
- Laat daarna nog circa 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Snijd of breek daarna in stukken.
Variatietip
Dit toetje maak je van chocolade, maar je kunt toevoegen wat je maar lekker vindt. Knapperige koekjes, mierzoete snoepjes, krakende noten: al je favorieten kun je erin kwijt. Zorg dat de stukken lekkers niet te groot zijn zodat de chocolade goed eromheen kan stollen en het een geheel wordt. Houd je niet van witte chocolade? Met melk of puur kan ook!
- 100 milliliter slagroom
- 400 gram witte chocolade (grof gehakt)
- evt. 2 druppels roze voedingskleurstof (bakproducten)
- 10 schuimkransjes (in stukjes)
- 1 handje decoratiesnoepje
- 6 chocolade paaseitjes (grof gehakt)
- 2 eetlepels kokosrasp