
Taart & cake
Paaschocolade met paaseitjes
6 personen
20 minuten
Leuk om samen te maken, een feestje om tijdens Pasen op tafel te zetten: zelfgemaakte paaschocolade! Gebruik jouw favoriete chocoladesmaak als basis en versier ‘m met heel veel paaseitjes, haasjes of ander lekkers. Leuk om samen met de kids te maken!
Gebruik voor dit recept een rechthoekige vorm (zoals een ovenschaal) of bakplaat van 25×35 cm
Bereidingswijze
- Bekleed de bakplaat of vorm met bakpapier. Leg de crackertjes naast elkaar op de bodem en schik ze zo dat de hele bodem bedekt is. Breek er waar nodig een paar doormidden.
- Smelt de chocolade au bain marie in een kleine pan.
- Schenk de gesmolten chocolade over de crackertjes heen.
- Snijd de karamelfudge in kleine blokjes en verdeel deze over de chocolade.
- Versier de chocolade naar wens met bijvoorbeeld gehalveerde paaseitjes, paashaasjes en andere leuke paasdecoratie.
- Laat de paaschocolade goed uitharden in de koelkast. Breek of snijd de chocolade voor het serveren in stukjes.
- Bewaartip: de paaschocolade beawar je ná het snijden in een luchtdichte trommel (in de koelkast) zodat deze knapperig blijft.
- 5 pakjes mini crackers naturel
- 350 gr pure chocolade
- 6 blokjes fudge caramel
- Paasdecoratie naar wens zoals paashaasjes en paaseitjes