
Lunch
Paashaasjes van brood en ei
4 personen
20 minuten
Maak van Pasen een feestje! Zet, speciaal voor de kids, dit leuke Paashaasje tijdens het ontbijt of de brunch op tafel. Met lekkere eitjes uit eigen streek, witbrood en smeerkaas. Leuk om samen te maken, lekker om van te smullen.
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard en pel ze.
- Steek/snijd uit vier sneetjes brood een klein rondje van circa 6cm diameter en uit de andere vier uit een iets groter rondje van 7cm diameter.
- Snijd de bosui in ringen en maak met behulp van een kleine parisienneboor bolletjes van de wortel. Tip: Natuurlijk kun je ook rondjes uit plakjes wortel steken als je geen parisienneboor hebt.
- Snijd twee eieren in partjes, dit worden de oortjes.
- Snijd één ei in plakjes met een eiersnijder.
- Halveer de andere vier eieren in de breedte, de onderste helft halveer je nog eens. Deze vormen de voetjes.
- Snijd van de bovenste helft de topjes af, dit worden de staartjes.
- Leg de grote en kleine rondjes brood boven elkaar en besmeer met Heks’nkaas.
- Leg vervolgens de twee partjes ei bovenop het kleine rondje, dit zijn de oortjes.
- De andere partjes leg je neer als voetjes en het topje van de ei als staartje.
- Leg nog een plakje ei op de onderste helft van het broodje als buikje.
- Het worteltje dient als neusje, leg deze op de bovenste boterham en leg de bosui daarboven neer als oogjes.
- Maak het ei-konijn af met neusharen van rozemarijn.
- 8 sneetjes wit brood
- 7 vrije uitloopeieren uit eigen streek
- 1 bakje Heks’nkaas
- 1 bospeen
- 1 bosui
- rozemarijn