
Hoofdgerecht
Paddenstoelencurry met knolselderij
4 personen
30 minuten
Deze paddenstoelencurry met knolselderij is een heerlijk vegetarisch recept. Naast dat deze curry erg lekker is, staat ‘ie ook nog eens binnen een half uurtje op tafel!
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote stoofpan, voeg de ui en knolselderij toe en fruit circa 4 minuten.
- Voeg de currypasta toe en fruit 1 minuut al roerend mee.
- Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten op middelhoge stand tot de paddenstoelen iets gaan slinken.
- Roer de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook.
- Laat afgedekt circa 20 minuten stoven op een lage stand.
- Kook intussen de rijst.
- Roer de curry even door en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer in kommen met de rijst en de yoghurt.
- Bestrooi de paddenstoelencurry met knolselderij met de koriander.
- 1 eetlepel olie
- 1 ui (grof gesnipperd)
- 200 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
- 2.5 eetlepels milde Indiase currypasta
- 3 bakjes gemengde paddenstoelen (gehalveerd, schoongeveegd)
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 gram basmatirijst
- 100 milliliter Griekse- of volle yoghurt
- 1 bosje koriander (grof gehakt)