Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
paddenstoelentaart met pastinaak- komijnekaas en hazelnoten
Hoofdgerecht

Paddenstoelentaart met pastinaak en hazelnoten

4 personen
55 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Op zoek naar een vegetarische hartige taart? Ga dan eens voor deze topper: paddenstoelentaart met pastinaak, komijnekaas en hazelnoten. Binnen een kwartiertje staat dit gerecht al in de oven!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik het op enkele plekken in met een vork.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten.
  4. Schep de paddenstoelen en pastinaak erdoor en roerbak circa 3 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de helft van de hazelnoten gemengd met paneermeel over de deegbodem.
  7. Schep het paddenstoelenmengsel erop.
  8. Klop de eieren los met de kookroom, kerrie en de helft van de kaas.
  9. Giet dit mengsel over de taartvulling.
  10. Verdeel de rest van de kaas en noten erover.
  11. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  12. Meng de sla met een scheutje notenolie en balsamicoazijn
  13. Serveer de salade bij de paddenstoelentaart met pastinaak en hazelnoten.

Bereidingstip

vervang de komijnekaas door belegen kaas, of vervang de pastinaak door courgette, bloemkool of broccoli.

  • 6 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (in stukken, schoongeveegd)
  • 300 gram pastinaken (in dunne plakjes) of 300 gram pastinaken (in reepjes)
  • 125 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 eieren
  • 200 milliliter kookroom
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 150 gram komijnekaas (geraspt)
  • 125 gram gemengde eikenbladsla
  • notenolie
  • balsamicoazijn
hartige taartherfstpaddenstoelpastinaakvega-07weekmenu-07

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?