
Hoofdgerecht
Paksoi-stamp met knapperige salami
4 personen
20 minuten
Stamppot maar dan weer eens wat anders, dit recept van paksoi-stamp met knapperige salami en lente-ui. Extra lekker door onze paksoi uit eigen streek! Een stamppot die je lekker snel doordeweeks op tafel kunt zetten.
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar in water met zout.
- Verwarm intussen de olie en fruit hierin de bosui en salami circa 4 minuten op middelhoge stand. Snijd de paksoi in heel fijne reepjes.
- Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp grof en roer de paksoi, bosui en salami erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Warm de stamppot afgedekt nog 1 minuut door op een lage stand.
- Serveer de paksoi-stamp met knapperige salami direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 460 kcal |
Koolhydraten | 38 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 9 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 2 g |
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in kleine blokjes)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
- 250 gr salami (in blokjes)
- 1 struik paksoi (gedroogd, gewassen)