Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
paksoi-stamp
Hoofdgerecht

Paksoi-stamp met knapperige salami

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Stamppot maar dan weer eens wat anders, dit recept van paksoi-stamp met knapperige salami en lente-ui. Extra lekker door onze paksoi uit eigen streek! Een stamppot die je lekker snel doordeweeks op tafel kunt zetten. Tip: snijd de salami in kleine stukjes.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  2. Verwarm intussen de olie en fruit hierin de bosui en salami circa 4 minuten op middelhoge stand. Snijd de paksoi in heel fijne reepjes.
  3. Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp grof en roer de paksoi, bosui en salami erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Warm de stamppot afgedekt nog 1 minuut door op een lage stand.
  4. Serveer de paksoi-stamp met knapperige salami direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 2 g
  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
  • 250 gr salami (in blokjes)
  • 1 struik paksoi (gedroogd, gewassen)
hoofdgerechtklaar in 20 minutenpaksoisalamistamppotStreekvlees

Ook interessant

Recepten

Gegrilde courgette met citroenricotta

Recepten

Midden-Oosterse broodsalade met tijm-sesamdressing

Recepten

Gebakken zalm met mangosalade

Recepten

Farfalle met spinaziepesto

Recepten

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Recepten

Citroenspaghetti met rucola en zalm

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-beste-bier.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?