
Lunch
Pannenkoeken champignonrol
8 personen
30 minuten
Een keer wat anders? Probeer deze pannenkoeken champignonrol. Een niet zo duidelijke combinatie, maar zeker een lekkere!
Bereidingswijze voor pannenkoeken champignonrol
- Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
- Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
- Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
- Verhit telkens een beetje boter in de koekenpan en bak 8 pannenkoeken van het beslag. Verwarm de ovengrill voor.
- Bak de ham uit in een koekenpan en voeg de ui toe.
- Bak deze op middelhoge stand circa 4 minuten mee en voeg dan de champignons toe.
- Bak op een hoge stand bruin en breng op smaak met Provençaalse kruiden en de knoflook. Laat dit mengsel uitlekken in een zeef.
- Schep er 50 gram van de Parmezaanse kaas door en verdeel de vulling over het midden van de pannenkoeken.
- Rol de pannenkoeken op en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
- Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en gratineer kort onder de ovengrill.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 175 kcal |
Koolhydraten | 14 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 4 g |
- 120 gram bloem
- 300 milliliter melk
- 2 eieren
- 1.5 eetlepels boter (gesmolten) of 1.5 eetlepels vloeibaar bakproduct
- 100 gram rauwe hammen (fijngesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- 500 gram champignons (fijngesneden, schoongeveegd)
- 0.5 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 50 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)