Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Pannenkoeken met spek

3 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Pannenkoeken met spek: bijna iedereen heeft het wel eens gegegeten. Ideaal voor de zoetekauw, maar ook voor degene die van hartig houden!

Werkwijze

  1. Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een kleine eetlepel olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek. Bak circa 1 minuut en giet wat van het beslag erover. Bak tot de bovenkant bijna droog is en keer de pannenkoek om. Bak de andere kant goudbruin.
  3. Bak de andere pannenkoeken en houd ze warm. Besprenkel de pannenkoeken eventueel met honing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel of
  • 300 gram bloem
  • 200 milliliter sojamelk
  • 200 milliliter appelsap
  • 200 milliliter mineraalwater met koolzuur
  • circa 2 eetlepels zonnebloemolie of
  • circa 2 eetlepels maisolie
  • 100 gram ontbijtspek (in plakjes) of
  • 100 gram katenspek (in plakjes)
herfsthet voordeel van het zuidenkidspannenkoekenspekwinter

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?