
Hoofdgerecht
Pannenkoeken met spek
3 personen
45 minuten
Pannenkoeken met spek: bijna iedereen heeft het wel eens gegegeten. Ideaal voor de zoetekauw, maar ook voor degene die van hartig houden!
Werkwijze
- Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een kleine eetlepel olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek. Bak circa 1 minuut en giet wat van het beslag erover. Bak tot de bovenkant bijna droog is en keer de pannenkoek om. Bak de andere kant goudbruin.
- Bak de andere pannenkoeken en houd ze warm. Besprenkel de pannenkoeken eventueel met honing.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 445 kcal |
Koolhydraten | 70 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 3 g |
- 300 gram zelfrijzend bakmeel of
- 300 gram bloem
- 200 milliliter sojamelk
- 200 milliliter appelsap
- 200 milliliter mineraalwater met koolzuur
- circa 2 eetlepels zonnebloemolie of
- circa 2 eetlepels maisolie
- 100 gram ontbijtspek (in plakjes) of
- 100 gram katenspek (in plakjes)