
Hoofdgerecht, Lunch
Pannenkoekjes met blauwe bessen en limoncello-room
4 personen
25 minuten
Een lekker lunchgerecht óf juist lekker als avondeten. Deze pannenkoekjes met blauwe bessen en limoncello-room lenen zich hiervoor perfect. Bereid dit recept ook eens als luchtige American pancakes van 1 pak mix voor American pancakes, 400 ml melk en 2 eieren of maak zelf een beslag van 200 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eidooiers, 200 ml melk en 50 gram gesmolten boter. Spatel 2 stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Bereidingwijze
- Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de eieren en de melk.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan. Giet met een lepel steeds dezelfde kleine hoeveelheid beslag in de pan voor pannenkoekjes van circa 10 cm Ø. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en goudbruin.
- Klop de crème fraîche los met de limoncello. Stapel de pannenkoekjes op met de limoncello-room en blauwe bessen ertussen. Verdeel ook wat room en bessen over de bovenkant.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 840 kcal |
Koolhydraten | 80 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 28 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 1,4 g |
- 1 pak pannenkoekmix
- 3 eieren
- 400 milliliter melk
- 100 gram boter
- 250 milliliter crème fraîche
- 2 eetlepels limoncello of
- 2 eetlepels citroenlikeur of
- 2 eetlepels citroensap
- 300 gram blauwe bessen