
Hoofdgerecht
Panpizza met chili en tomaatjes
2 personen
20 minuten
Een heerlijk vegatarisch gerecht voor in het weekend. Met deze panpizza met chili en tomaatjes zal het hele gezin genieten van de heerlijke smaken uit Mexico. Ook lekker met een dip van 125 ml zure room of crème fraîche, rasp en sap van 1 limoen en gehakte bieslook.
Bereidingswijze
- Verwarm de bonen samen met de mais. Bestrijk de wraps met de tacosaus.
- Vet twee koekenpannen (met deksel) in met wat olie en leg in elke pan een tortillawrap. Giet de bonen en mais af, laat goed uitlekken en verdeel ze over de wraps.
- Prak het vruchtvlees van de avocado’s grof en verdeel over het bonenmengsel. Verdeel de kaas erover en leg de tomaten erop met de snijzijde naar boven.
- Verdeel de tacokruiden en de rest van de olie erover. Verwarm de panpizza’s met het deksel op de pan op een middelhoge stand tot de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1365 kcal |
Koolhydraten | 93 g |
Eiwit | 49 g |
Vet Waarvan verzadigd |
80 g 24 g |
Vezels | 30 g |
Zout | 3,5 g |
- 1 blik kidneybonen (400 g)
- 1 blik mais (250 g)
- 2 grote tortillawraps
- 4 eetlepels tacosaus of
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 avocado's
- 8 plakjes cheddarkaas (in reepjes) of
- 8 plakjes belegen kaas (in reepjes)
- 12 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 theelepel tacokruiden