
Bijgerecht, Borrelhapje
Paprika geitenkaashapje
1 persoon
23 minuten
Paprika bevat veel vitamine C en vitamine E, weinig calorieën, maar ontzettend veel vezels. Heerlijk om rauw te eten in een salade en als snack of tussendoortje, maar ook lekker in roerbak- of wokgerechten of op de grill of bbq. En laten we vooral de paprikasoep niet vergeten!
Bereiden
- Bak 2 gehakte rode paprika’s in 2 eetlepels olijfolie.
- Meng 250 gram zachte geitenkaas met de paprika en wat versgemalen zwarte peper.
- Vorm bolletjes of kleine quenelles en rol deze door 2 eetlepels gehakte verse koriander met 3 eetlepels fijngehakte pecan- of pistachenoten.
- Serveer de hapjes op een amuse- of eetlepel.
Voedingswaarde per persoon
Eiwit | 12 g |
Vet | 23 g |
Koolhydraten | 5 g |
Kcal | 280 |
- 2 rode paprika's
- 2 eetlepel olijfolie
- 250 gram zachte geitenkaas
- zwarte peper
- 2 eetlepel gehakte verse koriander
- 3 eetlepel fijngehakte pecan- of pistachenoten