
Bijgerecht
Gevulde paprika met chorizo en geitenkaas
4 personen
40 minuten
De zachte geitenkaas combineert perfect met de kruidige chorizo in dit lekkere bijgerecht. Zorg ervoor dat je een plaat klaar hebt liggen met bakpapier en een mooie ovenschaal die je tevens gebruikt voor op tafel.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd 1 paprika in 4 gelijke delen en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
- Zet de paprika 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op bakpapier zodat ze zacht worden. Leg ze hierna in een ovenschaal.
- Snijd de tweede paprika in halve ringen en de chorizo in blokjes.
- Verhit de olijfolie en roerbak de paprika ringen met de chorizo 5-6 minuten tot de chorizo mooi uitgebakken is.
- Schep de olijvenschijfjes erdoor en verdeel het mengsel over paprika in de ovenschaal.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi deze erover en zet de ovenschaal nog 5 minuten terug in de oven.
- 2 grote paprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram chorizo
- 100 gram zwarte olijvenschijfjes
- 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld