
Hoofdgerecht
Paprika-quesadilla met zure room
4 personen
30 minuten
Eenvoudig een complete maaltijd op tafel willen zetten? Ga dan voor deze paprika-quesadilla met zure room. Hij zit ook nog boordevol groente! Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150ºC. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de paprikablokjes, rode ui en chilipoeder 3-4 minuten.
- Schep de tomatenblokjes en 1 eetlepel koriander erdoor.
- Schep dit mengsel uit de pan en voeg de rest van de olie toe aan het bakvet. Leg een tortillawrap in de pan, verdeel er 2 eetlepels geraspte kaas over met daarop 1/4 van het paprikamengsel en verdeel daarover weer 2 eetlepels kaas. Dek af met een tweede tortilla en bak circa 2 minuten tot de onderkant goudbruin is.
- Keer de quesadilla om en bak nog even. Houd warm in de oven en bak zo nog 3 quesadilla’s.
- Meng de zure room met het paprikapoeder.
- Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de zure room. Bestrooi met de rest van de koriander.
Variatietip
Neem roomkaas in plaats van geraspte kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 870 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 20 g |
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
- 2 gele paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 0.5 theelepel chilipoeder
- 1 vleestomaat (in blokjes)
- 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
- 8 tortillawraps (25 cm ø)
- 200 gram belegen kaas (geraspt)
- 200 milliliter zure room of 200 milliliter crème fraîche
- 1 theelepel paprikapoeder