
Hoofdgerecht, Lunch
Paprikaburger met tomaat en bonen
4 personen
30 minuten
Houd je van burgers maar wil je een keer geen vlees of vis? Deze paprikaburger zit vol met groenten! Perfect als lunch, of met een bijgerecht erbij als avondeten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de paprika over de bakplaat en bestrooi met de tijm. Besprenkel met olijfolie en rooster 12-14 minuten in de oven. Schep de tomatenstukjes erdoor en laat afkoelen.
- Maal in de keukenmachine de pittenmix met daarna de witte bonen erbij fijn. Meng dit door het paprikamengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Vorm er 4 burgers van en rol deze door het paneermeel. Bestrijk ze samen met de broodhelften met olijfolie.
- Rooster de groenteburgers 3-4 minuten per kant op de hete barbecue of gebruik een hete grillpan. Leg de broodhelften erbij en rooster deze ook.
- Serveer de burgers op de broodjes en garneer met de basilicum en tomaatjes. Lekker met Griekse yoghurt met knoflook en paprikapoeder.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 520 kcal |
Koolhydraten | 49 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 4 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 2,1 g |
- 3 rode paprika's (in kleine blokjes)
- 1 eetlepel tijm
- olijfolie
- 100 gram gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
- 125 gram pittenmix
- 150 gram witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, pot)
- 3 eetlepels paneermeel
- 4 meergranenbollen (opengesneden)
- handje basilicum (om te garneren)
- 12 zongedroogde tomaatjes (in reepjes, om te garneren)