
Hoofdgerecht
Paprikapuree met vegaschnitzel en tortillachips
4 personen
25 minuten
Vegetarisch vlees én chips bij het avondeten?! In combinatie met een overheerlijke puree, maakt dit het proberen waard. Bekijk hier het recept voor paprika-sjalot-kikkererwtenpuree met vegaschnitzel en tortillachips. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor paprikapuree met vegaschnitzel
- Verwarm de kikkererwten zonder te koken en giet ze af. Pureer de kikkererwten met de paprika’s, sjalotjes, komijn, chilipoeder, koriander en 2 eetlepels olijfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de schnitzels of burgers in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Serveer de groentepuree met de schnitzels en een partje limoen. Serveer de tortillachips en sla erbij.
- 400 gram kikkererwten (blik)
- 2 rode paprika's (in stukken, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in stukken, zonder zaadjes)
- 3 sjalotjes (in stukken)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel koriander (gehakt)
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 vegetarische schnitzels of 4 groenteburgers
- 1 limoen (in partjes)
- 125 gram tortillachips
- 0.5 krop ijsbergsla (in smalle reepjes)