Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Paprika puree met vegaschnitzel en toritillachips
Hoofdgerecht

Paprikapuree met vegaschnitzel en tortillachips

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Vegetarisch vlees én chips bij het avondeten?! In combinatie met een overheerlijke puree, maakt dit het proberen waard. Bekijk hier het recept voor paprika-sjalot-kikkererwtenpuree met vegaschnitzel en tortillachips. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!

Bereidingswijze voor paprikapuree met vegaschnitzel

  1. Verwarm de kikkererwten zonder te koken en giet ze af. Pureer de kikkererwten met de paprika’s, sjalotjes, komijn, chilipoeder, koriander en 2 eetlepels olijfolie.
  2. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de schnitzels of burgers in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  3. Serveer de groentepuree met de schnitzels en een partje limoen. Serveer de tortillachips en sla erbij.
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 2 rode paprika's (in stukken, zonder zaadjes)
  • 1 gele paprika (in stukken, zonder zaadjes)
  • 3 sjalotjes (in stukken)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel koriander (gehakt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 vegetarische schnitzels of 4 groenteburgers
  • 1 limoen (in partjes)
  • 125 gram tortillachips
  • 0.5 krop ijsbergsla (in smalle reepjes)
hoofdgerechtpaprikaschnitzelvegetarisch

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?