
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Paprikasoep met komkommer en forel
4 personen
25 minuten
Verfrissend lekker, gezond én uit eigen streek: paprika! Op zoek naar een verrassend paprika-recept? Probeer dan eens deze soep van (gele) paprika met komkommer en forel.
Bereidingswijze
- Bereid alle ingrediënten voor. Hak de knoflook fijn, snipper de ui of sjalotten, verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de rode peper fijn (zonder de zaadjes). Ook de gerooke forelfilet snijd je alvast in stukjes.
- Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui (of sjalotten) circa 2 minuten.
- Schep de paprikablokjes en het paprikapoeder erdoor en bak 2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 4-5 minuten.
- Pureer de soep. Meng de komkommer, rode peper en forel erdoor.
- Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum.
Variatie
Vervang de forel door (Hollandse) garnalen. Gebruik oranje of rode paprika’s in plaats van gele.
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 sjalotjes (gesnipperd) of 1 ui (gesnipperd)
- 3 gele paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 liter groentebouillon
- 0.5 komkommer (in miniblokjes)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 2 gerookte forelfilets (in stukjes)
- 4 blaadjes verse basilicum