
Pasta bolognese met groene salade
Door Jan Linders
Uniek recept voor pasta bolognese met groene salade. Heel makkelijk te maken, maar ook heel erg lekker!
Werkwijze
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2-3 minuten mee.
- Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
- Voeg de courgette, tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook zachtjes 8-10 minuten.
- Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
- Rooster voor de salade de noten in een droge hete koekenpan.
- Besprenkel de avocado met citroensap en meng met de sla en de druiven.
- Roer de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdeel deze over de salade en bestrooi met de noten.
Bereidingstip voor de pasta bolognese met groene salade
- Breid de salade uit met gorgonzola of geitenkaas.
- Geen fan van vlees? Vervang het gehakt voor vegetarisch gehakt.
- Liever geen vleesvervangers? Probeer dan meer groente toe te voegen aan jouw pasta bolognese. Denk aan eiwitrijke producten zoals sperziebonen en natuurlijk het liefste uit eigen streek!
Variatietips
- Vervang de groenten in de bolognesesaus door 400 gram Italiaanse roerbakgroenten.
Meer inspiratie opdoen voor pastarecepten? Klik hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 795 kcal |
Koolhydraten | 70 g |
Eiwit | 30 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 9 g |