
Hoofdgerecht, Salades
Pastasalade met aubergine en ham
4 personen
20 minuten
Op zoek naar een recept voor een lekkere pastasalade? Probeer dan deze pastasalade met aubergine en ham. Deze goedgevulde salade is trouwens ook perfect voor bij je barbecue.
Bereidingswijze
- Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep de aubergine, rucola en olijven erdoor. Scheur de rauwe ham en mozzarella in stukken en verdeel over de pastasalade.
- 2 aubergines
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 gram volkoren penne of 300 gram penne
- 75 gram rucola
- 6 eetlepels rode pesto
- 120 gram olijven zonder pit
- 150 gram rauwe hammen
- 250 gram mozzarella