
Pastasalade met courgette feta en meloen
Door Jan Linders
Een heerlijke pastasalade mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de zomerse barbecue. Probeer deze heerlijke variant eens. De meloen geeft de salade net een wat frissere smaak. Gebruik in plaats van meloen ook eens rode grapefruit. De salade is ook heel lekkers als je het vlees vervangt door gerookte zalm of makreel.
Benodigdheden
- Keukenpapier
- Grillpan
Werkwijze
- Kook de pasta beetgaar, giet af, roer er 2 eetlepels olie doorheen en laat afkoelen.
- Schep de plakjes courgette door 2 eetlepels olie.
- Verhit een grillpan. Rooster hierin de courgette aan beide kanten 1-2 minuten en zet apart.
- Rooster de pancetta in de nog hete grillpan krokant en leg op keukenpapier.
- Meng de afgekoelde pasta met de courgette, tomaatjes, feta, meloen en rucola.
- Meng de rest van de olie met het citroensap, de pesto, zout en peper. Schep deze dressing door de pastasalade.
- Verkruimel de pancetta en strooi deze voor het serveren over het gerecht.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 865 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 15 g |