
Hoofdgerecht
Pastaschotel met prei en paddenstoelen
4 personen
15 minuten
Deze pastaschotel met prei en paddenstoelen schuif je zo de oven in! Super lekker en super snel klaar.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de pasta beetgaar. Voeg de prei de laatste 2 minuten van de kooktijd toe. Giet de pasta en prei af en schep in de ovenschaal.
- Meng de crème fraîche, 2 eetlepels olijfolie, ½ theelepel zout en de helft van de tijm erdoor. Verdeel de champignons met de rest van de tijm erover.
- Meng de geraspte kaas met het broodkruim en strooi over de schaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet circa 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Bereidingstip
Gebruik voor deze pastaschotel met prei en paddenstoelen koelverse pasta en kook deze circa 3 minuten als je nog sneller klaar wilt zijn.
Vervang de tijm in deze pastaschotel met prei ook eens door Italiaanse kruiden.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 975 kcal |
Koolhydraten | 98 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
51 g 27 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,8 g |
- 400 gram fusilli
- 500 gram preien (in ringen van 1 cm)
- 400 milliliter crème fraîche
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tijm
- 250 gram kastanjechampignons (in kwarten) of 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 100 gram broodkruim of 100 gram panko