
Voorgerecht
Pastinaaksoep met crumble van ontbijtspek
2 personen
30 minuten
Een heerlijk streekproduct en nóg lekkerder in deze smaakvolle soep: pastinaak! Deze pastinaaksoep top je af met een crumble van Onze Trots ontbijtspek en zet je gemakkelijk op tafel. Gezond, én een gegarandeerd succes!
Bereidingswijze
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan. Haal een dunschiller over de pastinaken en snijd ze klein. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de pastinaak samen met de ui gedurende 3 minuten.
- Voeg vervolgens de knoflook en het bouillon blokje toe.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met 400 ml water en de kokosmelk toe aan de pan. Laat de soep 15 minuten op zacht vuur koken.
- Bak het spek in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten krokant. Laat daarna uitlekken op keuken papier.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel de soep over twee diepe borden (of kommen) en bestrooi met ringetjes lente ui, stukjes krokant spek en een extra scheutje olijfolie.
- Serveer de pastinaaksoep met crumble van ontbijtspek direct.
- 500 gr pastinaak
- 250 ml kokosmelk
- 1 knoflookteentje
- 6 plakjes ambachtelijk ontbijtspek
- 1 blokje groente bouillon
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- Flinke scheut extra vierge olijfolie
- 2 lente uien