
Hoofdgerecht
Penne met garnalen, tomaatjes en spinazie
1 persoon
15 minuten
Een klein en makkelijk pastarecept. deze penne met garnalen maak je voor jezelf binnen slechts een kwartiertje. Eet je met meer? Je kunt dit recept eenvoudig vermenigvuldigen.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Roerbak de garnalen circa 3 minuten mee. Schep de garnalen uit de pan.
- Voeg de tomaatjes toe en laat de spinazie slinken in de pan. Roer de pasta door de saus, voeg de garnalen weer toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op een bord en bestrooi met de basilicum. Serveer de kaas erbij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 790 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 42 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 9 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,2 g |
- 75 gram penne
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 100 gram garnalen
- 150 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 100 gram spinazie (panklaar)
- 1 handje basilicum (grof gehakt)
- 20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)