Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
peren tarte tatin
Nagerecht, Taart & cake

Tarte tatin van peren met kaneelroom

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Het lekkerste van de herfst: peren tarte tatin met kaneelroom! Een perfect bakrecept voor de koudere herfstdagen, éxtra lekker wanneer de tarte tartin wordt gevuld met Conference-peren uit eigen streek. Proef de heerlijke smaak van de herfst in het zuiden!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Schil de peren en snijd elke peer in 8 parten. Verwijder het klokhuis.
  3. Verwarm een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een koekenpan) en smelt de roomboter en suiker tot karamel op laag vuur.
  4. Roer af en toe en voeg zodra de karamel bruin kleurt 50 ml slagroom toe.
  5. Zet het vuur laag en blijf gedurende een minuut goed roeren tot je een mooie karamelsaus hebt. Voeg een snufje zeezout toe voor een heerlijke karamel-zeezout saus.
  6. Schenk de karamel in de springvorm en verdeel de peer over de bodem. Bestrooi met een halve theelepel kaneel.
  7. Rol het kant-en-klare bladerdeeg uit en leg deze over de peren heen.
  8. Pak de peren aan de zijkant goed in en verwijder daarna overtollig deeg. Prik gaatjes in het deeg.
  9. Bak de tarte tatin 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
  10. Maak ondertussen de kaneelroom: klop de slagroom stijf en spatel de crème fraîche en overige kaneel erdoor.
  11. Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen.
  12. Bedek de taart met een bord en keer om. Pas op voor de hete karamel!
  13. Serveer de peren tarte tatin met kaneelroom erop terwijl deze nog lauw/warm is.

  • 2 peren
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 tl kaneel
  • 200 ml slagroom (150gr + 50gr)
  • 50 ml creme fraîche
  • 80 gram suiker
  • 25 gram roomboter
herfst

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?