
Nagerecht, Taart & cake
Tarte tatin van peren met kaneelroom
4 personen
60 minuten
Het lekkerste van de herfst: peren tarte tatin met kaneelroom! Een perfect bakrecept voor de koudere herfstdagen, éxtra lekker wanneer de tarte tartin wordt gevuld met Conference-peren uit eigen streek. Proef de heerlijke smaak van de herfst in het zuiden!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Schil de peren en snijd elke peer in 8 parten. Verwijder het klokhuis.
- Verwarm een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een koekenpan) en smelt de roomboter en suiker tot karamel op laag vuur.
- Roer af en toe en voeg zodra de karamel bruin kleurt 50 ml slagroom toe.
- Zet het vuur laag en blijf gedurende een minuut goed roeren tot je een mooie karamelsaus hebt. Voeg een snufje zeezout toe voor een heerlijke karamel-zeezout saus.
- Schenk de karamel in de springvorm en verdeel de peer over de bodem. Bestrooi met een halve theelepel kaneel.
- Rol het kant-en-klare bladerdeeg uit en leg deze over de peren heen.
- Pak de peren aan de zijkant goed in en verwijder daarna overtollig deeg. Prik gaatjes in het deeg.
- Bak de tarte tatin 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.
- Maak ondertussen de kaneelroom: klop de slagroom stijf en spatel de crème fraîche en overige kaneel erdoor.
- Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen.
- Bedek de taart met een bord en keer om. Pas op voor de hete karamel!
- Serveer de peren tarte tatin met kaneelroom erop terwijl deze nog lauw/warm is.
- 2 peren
- 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 tl kaneel
- 200 ml slagroom (150gr + 50gr)
- 50 ml creme fraîche
- 80 gram suiker
- 25 gram roomboter