
Het perfecte glas voor jouw bokbiertje
Wist je dat we in Nederland 7 miljoen liter herfstbok per jaar brouwen? Er is dus genoeg te proeven en te proberen! Herfstbok is geen gewone pils en volop verkrijgbaar in de supermarkten vanaf eind september. Dat is ook de start van het echte ‘Bokbier seizoen‘.
Schenk je bokbiertje niet in een gewoon smal, hoog ‘pilsglas’. Je neus speelt namelijk een grote rol in het goed proeven, en met een breder glas ruik je het bier beter wanneer je het naar je mond brengt. Bokbier drink je het beste uit een tulpglas met een stevige voet.
Verwarm het bolle deel van het glas met je hand, zo worden de aroma’s in het bier versterkt. Bokbier is het lekkerst tussen de 8 – 10 °C, dan komen de smaken het beste tot zijn recht.
Schenken
Schenk het flesje bokbier in één vloeiende beweging in het glas onder een hoek van 45°. Laat het schuim iets over de rand lopen, zodat er een stevige schuimkraag ontstaat die lang blijft staan. Wil je het helemaal goed aanpakken? Schuim dan het bier af met een natte spatel. Je creëert dan een klein filmpje water dat het bier perfect afsluit, alle smaken blijven dan perfect onder de dikke schuimkraag binnenboord.
Herfstbok vs Lentebok
Naast de herfstbok hebben we ook de lentebok in het voorjaar. Meer weten over de verschillen tussen deze twee speciaalbieren? Lees ons blog Herfstbok vs Lentebok hier!