
Nagerecht, Traktatie
Perzik-framboos schuimdessert
2 personen
20 minuten
Ben jij een échte toetjesliefhebber? Dan moet je dit zomerse dessert echt eens proberen. Je kunt in plaats van perziken ook voor nectarines kiezen 🙂
Benodigdheden
- 4 kleine lage ovenschaaltjes
Werkwijze
- Schenk het appelsap over het fruit. Verwarm de ovengrill. Klop de eiwitten met de suiker stijf in een vetvrije kom.
- Halveer de perziken of nectarines. Verwijder de pitten, schil het fruit eventueel en snijd het vruchtvlees in partjes. Verdeel de perzik met de frambozen over de ovenvaste schaaltjes.
- Schep dit schuim over het fruit en zet het (niet te dicht) onder de grill totdat het schuim licht kleurt.
- 4 perziken of 4 nectarines
- 125 gram frambozen
- 100 milliliter appelsap
- 2 eiwitten
- 50 gram suiker