
Hoofdgerecht
Peultjes met komkommer en biefreepjes in oestersaus
4 personen
15 minuten
Wokgerechten zijn vaak snel klaar. Dit wokgerecht met peultjes, komkommer en biefreepjes in oestersaus staat in 15 minuten op tafel! Ideaal na een lange werk- of schooldag.
Bereidingswijze
- Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bereid de mie en roer deze na 1 minuut los met een vork.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan op een hoge stand en roerbak hierin de biefstuk, peultjes, knoflook en rode peper 2-4 minuten. Giet de mie af en meng met de overige olie.
- Voeg de komkommer en oestersaus toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut tot alles warm is.
- Serveer de peultjes met komkommer en biefreepjes in een kom met de mie en bestrooi met de sesam.
- 1 eetlepel sesamzaad
- 300 gram eiermie
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram biefstukken (in dunne reepjes)
- 300 gram peultjes (gehalveerd)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 0.5 komkommer (gehalveerd, in dunne plakjes)
- 6 eetlepels oestersaus