
Hoofdgerecht
Pho met paksoi en knapperige spekreepjes
4 personen
58 minuten
Op zoek naar een goed recept voor pho? Pho is een goedgevulde maaltijdsoep uit Vietnam. Deze variant maak je met mihoen en paksoi. Lekker als lunch, maar ook als avondmaaltijd! Laat de hele familie proeven van deze heerlijke pho met paksoi en knapperige spekreepjes
Werkwijze
- Verhit de bouillon in een soeppan en voeg de sojasaus, gember, vissaus en steranijs toe. Laat pruttelen.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de speklapreepjes in circa 8 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten.
- Verwijder de steranijs uit de soeppan. Voeg vervolgens de mihoen, paksoi en peultjes toe aan de soep en laat nog 4 minuten koken. Schep de soep in kommen en schep de knapperige spekreepjes erop.
- Èt voila, jouw eigen pho met knapperige spekreepjes en paksoi
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 770 kcal |
Koolhydraten | 73 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 15 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 5,6 g |
- 1.5 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- circa 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 steranijs
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 speklapjes (in repen)
- 4 eetlepels ketjap manis
- 300 gram mihoen
- 1 struik paksoi (in repen)
- 200 gram peultjes