
Hoofdgerecht
Picanha met jerksaus en gegrilde mais
4 personen
115 minuten
Tijd voor een heerlijke zomerse BBQ. Probeer deze picanha met jerksaus en gegrilde mais eens. Begin op tijd met de picanha zodat je een lekker mals stuk vlees hebt.
Bereidingswijze
- Schep de specerijen, basterdsuiker, honing, tijm, sjalot, knoflook, gember, olie en limoensap in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer.
- Bestrijk de entrecotes met 1 theelepel van deze jerksaus en bestrooi met zout en peper.
- Laat het vlees circa 10 minuten marineren.
- Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar.
- Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar. Bestrijk de mais met een beetje jerksaus en rooster de stukken in een grillpan of op een barbecue rondom bruin.
- Steek een prikker in een uiteinde van elk stuk mais.
- Verhit de BBQ tot een temperatuur van 135 graden is bereikt. Leg de picanha met de vetrand naar boven op het rooster van de BBQ op het minder hete deel en sluit de deksel. Laat circa 1,5 uur roken of tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt.
- Serveer de picanha met de mais en extra saus.
- Lekker met ananassalsa.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 470 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 43 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 8 g |
- 1 theelepel nootmuskaat (gemalen)
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes)
- 1 sjalot (gepeld)
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- verse gember (geschild, ca. 2 cm)
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels limoensap
- picanha a 900 gram
- 2 maiskolven (gehalveerd, schoongemaakt)