
Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch
Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek
4 personen
20 minuten
Een echte paasklassieker zijn natuurlijk de gevulde eitjes. Maak er dit jaar een feestje van met deze felgekleurde varianten. Lekker met een zelfgemaakte, romige vulling en een stukje gerookte zalm of ontbijtspek. Tip: maak ze samen met de kids, leuk én gezellig!
Let op: voor dit recept houd je een marineertijd van minimaal 6 uur aan.
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 10 minuten hard in een ruime pan met water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
- Pel de eieren en verdeel de 12 eieren over 2 glazen potten zoals een weckpot (in elke pot 6 eieren).
- Schenk in de ene glazen pot het wortelsap bij de eieren en in de andere pot de bietensap totdat de eieren onderstaan. Sluit de pot af en laat de eieren minimaal 6 uur (liefst een nachtje) marineren. Tip: hoe langer de eieren marineren in het sap, hoe feller ze van kleur worden.
- Bereid in de tussentijd de garneringen voor. Snijd de bieslook fijn en zet apart. Snijd de plakken gerookte zalm in kleinere stukjes en zet apart. Bak de repen Onze Trots ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Laat de repen uitlekken op keukenpapier en breek ze vervolgens in kleine stukjes.
- Haal vervolgens de gekleurde eieren uit de glazen potten. Halveer ze horizontaal en schep het eigeel eruit met een theelepeltje.
- Meng het eigeel in een kom samen met de yoghurt, mayonaise en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: wil je ook uitpakken met de vullingen? Voeg dan een lepeltje wortel- of bietensap toe voor een lichtroze of oranje effect. - Vul de holtes van de eitjes met de vulling. Top ze af met verse bieslook. De roze eitjes garneer je met de gerookte zalm, de oranje eitjes garneer je met een crumble van Onze Trots ontbijtspek.
- 12 eieren
- 500 ml wortelsap
- 500 ml bietensap
- 3 el mayonaise
- 3 el volle yoghurt
- Snufje kerriepoeder
- 4 el fijngehakte verse bieslook
- 6 plakjes Onze Trots ontbijtspek
- 140 gram Vismarine gerooke Noorse zalmfilet